ŽSR nemôže za vykoľanie vlaku spoločnosti Regiojet, ukazuje správa

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 17:08 • 2 min
ŽSR nemôže za vykoľanie vlaku spoločnosti Regiojet, ukazuje správa

BRATISLAVA - Za vykoľajenie vlaku súkromného prepravcu Regiojet, ku ktorému došlo 16. marca na bratislavskej Hlavnej stanici, nemôžu Železnice Slovenskej republiky (ŽSR).

slovakia

left justify in out

"Závery zistení hovoria jednoznačne. Príčinou vykoľajenia neboli zariadenia infraštruktúry ŽSR," uviedla. Do spoločného rokovania so súkromným prepravcom nebude spoločnosť podľa Pavlikovej zverejňovať podrobné informácie.
     

Správu o výsledku zisťovania príčin vykoľajenia prerokuje ŽSR na spoločnom stretnutí s Regiojetom 28. apríla. "Všetky doterajšie medializované vyjadrenia spoločnosti Regiojet boli len hypotetické, predčasné a spomínaná správa ich nepotvrdila. V prípade, že má spoločnosť záujem, môže výsledky, ktoré získala zo správy ŽSR, zverejniť," dodala hovorkyňa.

 

"Správa je jednostranným pohľadom ŽSR na udalosť. So závermi vyšetrovania sa musíme oboznámiť," informoval TASR PR manažér súkromného prepravcu Tomáš Bořuta. Regiojet podľa neho spustil ihneď po nehode vlastné vyšetrovanie udalostí a dospel k názoru, že príčiny vykoľajenia nie sú na strane jeho vozňov a prevádzky.
    

"Z tohto vyšetrovania má RegioJet vlastnú správu, ktorú taktiež predloží ŽSR na vzájomné prerokovanie. RegioJet má eminentný záujem na odbornom objasnení príčin vykoľajenia, pripravujeme nezávislú expertnú analýzu, ktorá by mala príčiny vykoľajenia a jeho priebeh vyjasniť. Správu ŽSR spoločne prerokujeme a RegioJet naopak predloží ŽSR vlastné závery vyšetrovania," uviedol Bořuta.
     

Vlak súkromnej spoločnosti sa vykoľajil pri zatláčaní prázdnej vlakovej súpravy na 14. koľaj. K zraneniu osôb nedošlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona