ŽSR idú zvyšovať bezpečnosť na železničných priecestiach za 2,46 mil. eur

NETKY.SK • 5 Február 2017, 10:55 • 2 min
ŽSR idú zvyšovať bezpečnosť na železničných priecestiach za 2,46 mil. eur

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) idú zvyšovať bezpečnosť na železničných priecestiach na troch traťových úsekoch na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Vo vestníku verejného obstarávania zverejnili výzvy na predkladanie ponúk v troch súťažiach za celkovú predpokladanú cenu 2,46 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

 

V prvom prípade ide o úpravu priecestia na traťovom úseku Staškov - Turzovka v okrese Čadca na severe Slovenska. Táto zákazka by mala podľa predpokladu ŽSR stáť 1,31 milióna eur bez DPH. Dodávateľ by mal pre železnice vybudovať priecestné zabezpečovacie zariadenie na tomto priecestí.

 

Ďalších približne 880.000 eur bez DPH by mala stáť rekonštrukcia priecestia v okrese Partizánske a jeho rozšírenie o konštrukciu priechodu pre chodcov. Priecestie sa nachádza na traťovom úseku Oslany - Veľké Uherce - Veľké Bielice.

 

Železnice chcú tiež vybudovať priecestné zabezpečovacie zariadenie na priecestí v okrese Sabinov na východnom Slovensku. Konkrétne ide o priecestie na úseku Sabinov - Lipany. V tomto prípade ŽSR odhaduje cenu za zákazku vo výške 450.000 eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona