ŽSR budú orezávať konáre na trati Žilina - Rajec, počítajte s výlukamy

NETKY.SK • 3 Február 2017, 13:28 • 2 min
ŽSR budú orezávať konáre na trati Žilina - Rajec, počítajte s výlukamy

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú v priebehu troch dní vykonávať orezávanie konárov stromov na trati Žilina - Rajec. Výlukové práce sa uskutočnia v dňoch 6. a 7. februára v čase od 09.00 do 15.00 h v úseku medzi Lietavskou Lúčkou a Rajcom a 9. februára v čase od 07.20 do 13.20 h v úseku Žilina – Bytčica.

slovakia

left justify in out

V uvedenej čase budú vybrané vlaky osobnej dopravy nahradené autobusovou dopravou.

 

Zamestnanci ŽSR budú orezávať konáre stromov ohrozujúcich bezpečnosť a plynulosť železničnej dopravy. Túto činnosť vykonajú počas prvých dvoch dní výluky na 5,7-kilometrovom úseku medzi Lietavskou Lúčkou a Rajcom a 9. februára na 3,4-kilometrovom úseku medzi Žilinou a Bytčicou. Práce zrealizujú za pomoci mechanizmov – rušňa a montážnej plošiny.

 

Odstraňovanie náletových drevín a konárov stromov je súčasťou bežnej údržby tratí ŽSR s cieľom zabezpečiť dobré výhľadové pomery na trati a predísť poškodeniu železničných vozidiel, prípadne zraneniu cestujúcich.

 

Zimný výrub drevín (stromy, kry, liany) je vykonávaný len v čase mimo vegetačného obdobia od 1. októbra do 31. marca.

 

Počas denných výluk bude železničná prevádzka na trati Žilina - Rajec obmedzená, dôjde k odrieknutiu vybraných vlakov osobnej dopravy, ktoré nahradia autobusy.

Podrobnejšie informácie o opatreniach v osobnej doprave sa cestujúci dozvedia z vývesiek umiestnených v železničných staniciach, alebo ich poskytne dopravca – Železničná spoločnosť Slovensko na telefónnom čísle kontaktného centra - 18 188, prípadne na internetovej stránke www.slovakrail.sk.

 

ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dôjde v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona