Zsolt Simon nekupuje stranu Občania, s Hlinom má dohodu na spolupráci

NETKY.SK • 22 August 2016, 06:44 • 2 min
Zsolt Simon nekupuje stranu Občania, s Hlinom má dohodu na spolupráci

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Národnej rady SR Zsolt Simon nekupuje stranu Občania od Alojza Hlinu, ktorý sa nedávno stal predsedom KDH. Nepravdy o kúpe strany o ňom podľa jeho slov šíril najskôr Most-Híd a teraz SMK.

slovakia

left justify in out

"Slúži to iba na odvedenie pozornosti od ich vlastných káuz," tvrdí Simon, ktorý neraz povedal, že novú stranu nezakladá. Spoluprácu s Hlinom potvrdil. "S kolegom Hlinom som spolupracoval aj v minulom volebnom období a viackrát som spolupracoval aj s KDH. A aj teraz spolu komunikujeme a nebránim sa spolupráci," povedal pre TASR Simon.

 

"Máme takú gentlemanskú dohodu, že ak by sme niečo navrhovali v oblasti poľnohospodárstva a on by sa tým stotožnil, tak nám ako KDH pomôže, aby sa ten návrh zákona dostal na rokovanie Národnej rady SR," opísal pre TASR možnú spoluprácu Hlina.

 

Nevie, či Simon nezaloží politickú stranu. "Neviem, aká presne bude politická budúcnosť Zsolta Simona, ale bola by škoda, keby odišiel zo slovenskej politiky," povedal Hlina, podľa ktorého Simon nebude robiť "politické harakiri". Predpokladá, že sa bude pohybovať v politickom priestore maďarskej komunity a že o ňom "ešte budeme počuť".

 

Simon začínal v SMK. Táto strana ho v druhej vláde Mikuláša Dzurindu nominovala za ministra pôdohospodárstva. Zo strany v roku 2009 odišiel pre nespokojnosť s vtedajším predsedom Pálom Csákym. Neskôr ho nasledoval aj Béla Bugár a ďalší, s ktorými ešte v roku 2009 založil Most-Híd. Po voľbách 2010 sa opäť stal ministrom pôdohospodárstva, tentoraz vo vláde Ivety Radičovej. Po tohtoročných voľbách odišiel aj z Mosta-Híd. Nesúhlasil s jeho vstupom do vlády so Smerom-SD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies