ZSE chce v Nitre vybudovať päť nabíjacích staníc pre elektomobily

NETKY.SK • 13 Jún 2018, 12:45 • 2 min
ZSE chce v Nitre vybudovať päť nabíjacích staníc pre elektomobily

NITRA – V Nitre by už čoskoro mohlo vyrásť päť nových nabíjacích staníc pre elektromobily. Plánuje ich vybudovať Západoslovenská energetika (ZSE), a. s. O prenájme pozemkov pod stanicami budú mestskí poslanci rozhodovať na svojom rokovaní 21. júna.

slovakia

left justify in out

Nové nabíjacie stanice by podľa plánov ZSE mali vyrásť na parkovisku pri zimnom a futbalovom štadióne, pri poliklinikách na sídliskách Klokočina a Chrenová, na parkovisku oproti areálu Univerzity Konštantína Filozofa na Dražovskej ulici a na parkovisku Mestského úradu Nitra. "Stanice vybudované v spolupráci s mestom Nitra budú prevádzkované ZSE. Nabíjanie elektromobilov je v súčasnosti bezplatné, ZSE však pripravuje spoplatnenie tejto služby. Každá nabíjacia stanica bude súčasťou celoeurópskeho navigačného systému," informovala radnica.

 

V Nitre je v súčasnosti jedna nabíjacia stanica pre elektromobily. Na parkovisku na Wilsonovom nábreží ju už viac ako šesť rokov prevádzkuje spoločnosť Východoslovenská energetika, a. s.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies