Zs. SIMON: Prioritou bola aj systémová zmena odškodnenia reštituentov

NETKY.SK • 18 Október 2010, 07:59 • 2 min
Zs. SIMON: Prioritou bola aj systémová zmena odškodnenia reštituentov

Zs. SIMON: Prioritou bola aj systémová zmena odškodnenia reštituentov

slovakia

left justify in out

img

Prioritou v oblasti pôdohospodárstva bolo pre šéfa Ministerstva pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja (MPŽPRR) SR Zsolta Simona (Most-Híd) počas prvých 100 dní v úrade ministra aj systémová zmena odškodnenia reštituentov a pridelenie náhradných pozemkov.
      "Jednou z hlavných priorít v oblasti pôdohospodárstva bolo systémovo zmeniť odškodnenie reštituentov a pridelenie náhradných pozemkov, aby sme sa v právnej ani v etickej rovine nedostali do problémov so Slovenským pozemkovým fondom (SPF)," uviedol v rozhovore pre TASR Simon.
      "Rezort pôdohospodárstva pripravil pre oblasť odškodnenia návrh novely zákona, ktorý je v tomto čase v Národnej rade SR v prvom čítaní. Obmedzuje prideľovanie pozemkov na kataster, v ktorom nárok vznikol," pripomenul.
      "Viem, že nie všade je kataster totožný s obcou. V ďalšom legislatívnom procese som však prístupný na to, aby sme rozpory v detailoch zmiernili," povedal. V žiadnom prípade však podľa neho nebude možné preniesť nárok na pôdu z jedného konca okresu na druhý koniec okresu, alebo dokonca do druhého okresu.
      "Pristúpili sme aj k tomu, že sme zrušili uznesenie predchádzajúcej vlády o tom, v ktorých katastroch nie je možné vydávať reštitučné nároky. Bolo to len politické rozhodnutie a akási politická zábrana. To sme odstránili," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies