Zs. Simon: Je na SDKÚ, či nám bude vládnuť prezident Smeru

NETKY.SK • 7 Júl 2013, 12:50 • 2 min
Zs. Simon: Je na SDKÚ, či nám bude vládnuť prezident Smeru

Bratislava: Zsolt Simon upozornil, že SDKÚ-DS svojím konaním opakuje chyby, ktoré urobila už v minulosti.

slovakia

left justify in out

Ak SDKÚ-DS nepodporí Pavla Hrušovského za kandidáta na prezidenta SR, KDH a Most-Híd sa ho pokúsia presvedčiť, aby kandidoval aj bez podpory SDKÚ-DS. "Nezostane nám nič iného. Pavol Hrušovský je najlepší kandidát, akého vieme ponúknuť,"povedal pre TASR podpredseda strany Most-Híd Zsolt Simon. Hrušovský má vďaka podpore KDH a Mosta-Híd dosť podpisov na kandidatúru aj bez SDKÚ-DS.

Hrušovský však podmieňuje svoju kandidatúru podporou všetkých troch strán Ľudovej platformy. SDKÚ-DS naďalej váha. Výhrady voči jeho osobe strana nevyriekla, z rozhodnutia jej prezídia vyplýva, že Hrušovského zatiaľ nepodporí. Nemieni totiž rozširovať rady stredopravých kandidátov. O svojej podpore rozhodne, keď budú známi všetci kandidáti. Za najlepšieho kandidáta naďalej považuje expremiérku Ivetu Radičovú.

Simon upozornil, že SDKÚ-DS svojím konaním opakuje chyby, ktoré urobila už v minulosti. "Bola to SDKÚ, ktorej prístup zapríčinil prvé aj druhé zvolenie Ivana Gašparoviča za prezidenta," povedal. Dodal, že je to opäť SDKÚ-DS, ktorá váha a vymýšľa a pre ktorú môže byť opäť zvolený kandidát Smeru-SD."My sme povedali, že podporujeme Pavla Hrušovského. Očakával by som, že ho podporí aj SDKÚ. Je na nich, či tu bude aj v podobe prezidenta vládnuť ďalej ľavica. Politická zodpovednosť je teraz na pleciach SDKÚ," zdôraznil Simon.

Podobný názor má aj podpredseda KDH Pavol Abrhan. Pre TASR povedal, že SDKÚ-DS svojím vyčkávaním a nejasným postojom k prezidentskému kandidátovi napomáha kandidátovi Smeru-SD. Rozhodnutie prezídia SDKÚ-DS považuje Abrhan za zlé. Toto rozhodnutie dáva podľa neho signál, že strana Pavla Freša odmieta spoločný postup Ľudovej platformy. Uviedol, že na základe vysvetlenia postoja SDKÚ-DS sa bude odvíjať ďalší spoločný postup. Abrhan nevylúčil, že už nemusí ísť o postup trojice, ale len dvojice strán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies