Zs. SIMON: Ak poľnohospodári dostanú podporu na úrovni roku 2010, bude spokojný

NETKY.SK • 23 September 2010, 07:21 • 2 min
Zs. SIMON: Ak poľnohospodári dostanú podporu na úrovni roku 2010, bude spokojný

Zs. SIMON: Ak poľnohospodári dostanú podporu na úrovni roku 2010, bude spokojný

slovakia

left justify in out

img

Šéf Ministerstva pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja (MPŽPRR) SR Zsolt Simon (Most-Híd) dnes uviedol, že ak slovenskí farmári dostanú v budúcom roku zo štátneho rozpočtu SR podporu na tohtoročnej úrovni, tak bude spokojný.
"Pokiaľ poľnohospodári dostanú podporu na úrovni roku 2010, som spokojný," konštatoval Simon po dnešnom rokovaní vlády. Žiadny z ministrov podľa jeho slov však nie je spokojný s dnes prijatým návrhom opatrení štátneho rozpočtu.
Na národné doplatky pôjde budúci rok podľa Simona zo štátneho rozpočtu o 40 miliónov eur menej, teda úroveň voči tomuto roku je 90-%. Európska únia farmárom na Slovensku v budúcom roku namiesto 70 % dofinancuje 80 % platieb. "A na štátnu pomoc máme zatiaľ vyčlenených 8 miliónov eur," spresnil.
"Aj ja by som samozrejme bol radšej, keby bola v štátnom rozpočte zahrnutá aj podpora na červenú naftu a na vyšší národný doplatok. Musím však vidieť reálne situáciu vo verejných financiách," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona