Zrútilo sa lietadlo: Na palube boli Nepálčania a Dán, nikto neprežil!

NETKY.SK • 17 Február 2014, 06:50 • 2 min
Zrútilo sa lietadlo: Na palube boli Nepálčania a Dán, nikto neprežil!

KÁTHMANDU - Nikto z 18 osôb na palube neprežil nedeľňajšiu haváriu lietadla spoločnosti Nepal Airlines. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na nepálsku políciu.

slovakia

left justify in out

Záchranári sa pre nepriaznivé počasie až dnes ráno dostali k vraku stroja Twin Otter 9N-ABB, ktorý sa zrútil do hornatého terénu pokrytého snehom neďaleko mestečka Khidim ležiaceho na juhu Nepálu. Na mieste už našli telá všetkých 18 obetí.
      

Na palube lietadla sa nachádzalo 15 cestujúcich, vrátane jedného dieťaťa a miestneho politika zo strany Nepálsky kongres, a traja členovia posádky. Až na jedného občana Dánska sú všetky obete Nepálci.
      
Lietadlo letelo z Káthmandu do mesta Džumla, ležiaceho asi 400 kilometrov západne. V tretine cesty však urobilo neplánovanú zastávku na doplnenie paliva v druhom najväčšom nepálskom meste Pókhará. Kontakt s lietadlom stratili dispečeri 33 minút po štarte.
      
Stroje nepálskych spoločností majú zákaz lietať do krajín Európskej únie. Havarované lietadlo malo 43 rokov.
       




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies