Zrútili sa vápencové skaly na pobreží Normandie, pátra sa po možných zasypaných

NETKY.SK • 26 August 2016, 07:11 • 2 min
Zrútili sa vápencové skaly na pobreží Normandie, pátra sa po možných zasypaných

ROUEN - Po zrútení vápencových skál, ku ktorému došlo dnes popoludní v severofrancúzskej Normandii, pátrajú záchranári po možných zasypaných. Informovali o tom dnes miestne médiá s odvolaním sa na prefektúru Seine-Maritime.

slovakia

left justify in out

Prefektka Nicole Kleinová vyzvala občanov i návštevníkov lokality na maximálnu opatrnosť a neodporučila im prechádzať sa po chodníčkoch pod strmými skalami na pobreží. Stabilita skál je totiž oslabená aktuálnym počasím.

 

Podľa internetového vydania regionálneho periodika Paris- Normandie, ktoré sa odvoláva na informácie hasičov, spadlo v lokalite asi 50.000 metrov kubických vápencového kamenia. Stalo sa tak po tom, ako došlo k zrúteniu pobrežných skál pri obci Saint-Martin-aux-Buneaux v šírke asi 100 metrov.

 

Návštevníci blízkej pláže si všimli dvoch-troch dovolenkárov idúcich smerom k inkriminovanému miestu, ktorí sa však odtiaľ nevrátili. Záchranári pátrajú aj v pobrežných vodách a majú k dispozícii tiež kynológov s ich štvornohými pomocníkmi.

 

Pobrežie ležiace severozápadne od Rouenu je známe svojou strmosťou, ktorú zvečnil okrem iného slávny impresionista Claude Monet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies