Zrútila sa americká helikoptéra so štyrmi členmi posádky

NETKY.SK • 20 Apríl 2012, 06:56 • 2 min
 Zrútila sa americká helikoptéra so štyrmi členmi posádky

Zrútila sa americká helikoptéra so štyrmi členmi posádky - Svet Americká vojenská helikoptéra sa dnes zrútila v juhozápadnom Afganistane so štyrmi členmi posádky na palube. Zatiaľ nie je známe, či prežili.

slovakia

left justify in out

img

Americká vojenská helikoptéra sa dnes zrútila v juhozápadnom Afganistane so štyrmi členmi posádky na palube. Zatiaľ nie je známe, či prežili.
      Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na predstaviteľa Pentagónu, ktorý si neželal byť menovaný, pretože havária sa vyšetruje. Podľa neho nie je vylúčené, že helikoptéra Black Hawk sa zrútila po nepriateľskej paľbe, avšak prvé poznatky svedčia o tom, že príčinou mohlo byť nepriaznivé počasie.
      Takmer 3000 zahraničných vojakov zahynulo v Afganistane, odkedy západné krajiny začali vojnu s Talibanom a ďalšími militantmi v roku 2001. Napriek neutíchajúcim aktivitám povstalcov Spojené štáty, ako aj ich spojenci z NATO, plánujú stiahnuť väčšinu svojich bojových jednotiek z krajiny do konca roku 2014.

Zdroj: TASR/AP, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies