Zrútenie armádneho lietadla na Ukrajine: Pilot haváriu neprežil

NETKY.SK • 12 November 2015, 06:52 • 2 min
Zrútenie armádneho lietadla na Ukrajine: Pilot haváriu neprežil

KYJEV - Pri havárii podzvukového lietadla ukrajinských ozbrojených síl typu Su-25, ktoré sa dnes počas cvičného letu zrútilo v Záporožskej oblasti, zahynul 23-ročný pilot. Informovali o tom ukrajinský rezort obrany i tamojší generálny štáb.

slovakia

left justify in out

Kompetentní kondolovali rodičom, blízkym a priateľom zosnulého pilota, rodáka z polostrova Krym, ktorý sa do posledných chvíľ usiloval o tom, aby lietadlo nedopadlo na obývanú oblasť a aby neboli ohrozené životy civilistov.

 

Kvôli odstraňovaniu dôsledkov nešťastia bola dočasne prerušená, respektíve odklonená na obchádzku cestná doprava na jednom z diaľničných úsekov regiónu.

 

Predbežné poznatky vyšetrovateľov podľa šéfa vojenskej prokuratúry Anatolija Matiosa a jeho informácií prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí naznačujú, že stroj kolidoval pri nácviku letu v malej výške s vedením vysokého napätia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona