Za akých okolností zruší EÚ sankcie uvalené na Rusko?

NETKY.SK • 20 September 2017, 08:53 • 2 min
Za akých okolností zruší EÚ sankcie uvalené na Rusko?

BERLÍN - Podľa nemeckého ministra zahraničných vecí Sigmara Gabriela, by mala Európska únia po uzatvorení prímeria na Donbasse podniknúť kroky, ktoré by viedli k zrušeniu sankcií proti Rusku.

slovakia

left justify in out

"Je nerealistické si myslieť, že Minské dohody by mali byť implementované pred odstránením sankcií," poznamenal diplomat. "Prvý veľký krok k odstráneniu obmedzení musí byť spojený s vytvorením skutočného prímeria v oblasti," dodal Gabriel.

 

"Potrebujeme obnoviť politiku spásy s Ruskom," oznámil nemecký minister zahraničných vecí. To, že sú Rusi oveľa prístupnejší ako kedykoľvek by mala EÚ využiť a snažiť sa im ich postoj opätovať, nie situáciu zhoršovať a udržiavať napäté vzťahy.

 

Diplomat je toho názoru, že sa treba snažiť o vytvorenie a udržanie prímeria na Donbasse a v prípade, že sa to podarí, zrušiť aj časť sankcií uvalených na Rusko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies