Zrušené clá sa budú týkať vyššieho počtu IT produktov

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 09:06 • 2 min
Zrušené clá sa budú týkať vyššieho počtu IT produktov

NEW YORK - Zrušenie ciel na IT produkty sa bude týkať vyššieho počtu produktov. Počas víkendových rokovaní sa na tom pokusne dohodli zástupcovia 54 krajín. Informovala o tom Svetová obchodná organizácia (WTO).

slovakia

left justify in out

Zoznam takýchto produktov sa tak rozširuje na približne 200 položiek. Produkty na zozname majú ročnú obchodnú hodnotu približne 1 bil. USD.

 

Šéf WTO Roberto Azevedo na sociálnej sieti Twitter uviedol, že ide o "základ pre dohodu“. V nedeľu sa zároveň vyjadril, že "je veľmi optimistický v tom, že konečná úspešná dohoda bude do konca budúceho týždňa“. Predstaviteľ USA Michael Froman nazval dohodu "hlavným prelomom“ v rokovaniach.

 

Medzi položkami na zozname sú napríklad polovodiče, prístroje na magnetickú rezonanciu, GPS navigácie, reproduktory a hracie konzoly. Rokovania sa uskutočnili od 14. do 18. júla. Rokujúce strany očakávajú, že príslušné vlády dohodu potvrdia do piatku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies