Zreľák sa chce presadiť v Jablonci aj v reprezentácii

NETKY.SK • 21 September 2016, 13:52 • 2 min
Zreľák sa chce presadiť v Jablonci aj v reprezentácii

JABLONEC NAD NISOU - Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Adam Zreľák berie svoj nedávny prestup do českého klubu FK Jablonec ako veľkú šancu. Verí, že sa pôsobením na severe Čiech posunie v kariére ďalej a postupne sa presadí v národnom mužstve pod vedením trénera Jána Kozáka.

slovakia

left justify in out

"Vybral som si túto cestu, pretože si myslím, že je správna. Samozrejme, je to pre mňa výzva, česká liga je niekde inde ako slovenská. Dúfam, že sa presadím a budem dávať góly. Chcel by som s Jabloncom získať nejakú trofej," vyhlásil Zreľák pre oficiálnu stránku nového zamestnávateľa.

Dvadsaťdvaročný odchovanec Lipian na východnom Slovensku, ktorý pôsobil aj v MFK Ružomberok a naposledy v Slovane Bratislava, si na začiatku aktuálnej sezóny privodil počas tréningu zranenie, keď mu pri behu praskla kostička v nohe. Únavová zlomenina by však mala byť už čoskoro minulosťou a Zreľák by mohol zanedlho pomôcť svojmu novému klubu aj na ihrisku.

"Asi po mesiaci od zranenia mi lekár na kontrole povedal, že mám ešte tri týždne počkať a potom môžem začať behať. V tréningovom procese som neustále, samozrejme, vynechávam beh. Chcel by som byť čo najskôr v poriadku, aby som pomohol spoluhráčom," dodal mladý Slovák, ktorý sa angažmánom v Jablonci túži prepracovať aj do áčka slovenskej reprezentácie.

 

"V dvadsaťjednotke to máme výborne rozohrané, v dvoch zápasoch nám stačí získať bod a postúpime na ME. Dúfam, že nám to vyjde. Neskôr však už nebudem môcť hrať za tím do 21 rokov, takže by som sa rád presadil v seniorskom mužstve. Najdôležitejšie je byť zdravý, presadiť sa v Jablonci a potom výhľadovo pomôcť Slovensku. Pred ME 2016 som bol krátko súčasťou tímu, motivovalo ma to do ešte tvrdšej práce," skonštatoval Adam Zreľák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona