Zreľák po zranení zarezáva s Jabloncom, verí v úspech na ME 21

NETKY.SK • 24 Február 2017, 15:47 • 2 min
Zreľák po zranení zarezáva s Jabloncom, verí v úspech na ME 21

BRATISLAVA - V úspešnej kvalifikácii o postup na júnové majstrovstvá Európy hráčov do 21 rokov bol s piatimi zásahmi najlepším kanonierom slovenskej družiny, napriek tomu, že pre zranenie zasiahol iba do štyroch z ôsmich stretnutí.

slovakia

left justify in out

V poradí strelcov v kvalifikácii sa aj s nízkym počtom odohraných minút zaradil do elitnej dvanástky k zakončovateľovi Tottenhamu Hotspur Vincentovi Janssenovi, kmeňovému hráčovi FC Barcelona Munirovi El Haddadimu, Gerardovi Deulofeuovi z AC Miláno či Patrikovi Schickovi z janovskej Sampdorie. Útočník českého FK Jablonec a kapitán tímu SR "21" Adam Zreľák verí, že jeho tím uspeje aj na šampionáte v Poľsku (16. - 30. júna).

Zreľák vlani v septembri opustil bratislavský Slovan a zamieril do najvyššej českej súťaže, pribrzdili ho však zdravotné problémy. "Aj keď som bol vtedy zranený, zavolal mi majiteľ Jablonca, že by ma angažoval aj v takom stave. V tom čase som i ja zvažoval zmenu pôsobiska, nie však preto, že by som sa v Slovane cítil zle. Jednoducho som potreboval zvrat, niečo iné. A myslím si, že prestupom do českej ligy som urobil krok vpred," povedal Zreľák v rozhovore pre web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

 

Dvadsaťdvaročného bývalého hráča MFK Ružomberok počas jesene vyradila únavová zlomenina na boku chodidla. "Keď som prestupoval do Jablonca, malo to už byť v poriadku, ale pri kontrole v Prahe odborníci zistili, že sa mi to nehojí tak, ako malo. Na ich odporúčanie som absolvoval operáciu a liečba sa predĺžila. Od januára som však začal s individuálnou prípravou, teraz sa už normálne pripravujem s tímom. Nepociťujem žiadne bolesti. Verím, že čoskoro opäť naskočím do zápasového diania," skonštatoval autor 13 gólov v "belasom" drese Slovana a na margo ME doplnil: "Verím, vlastne viem, že to stihnem. Som bojovník a na ihriská sa vrátim ešte silnejší."

Zreľák v januári 2014 ako hráč Ružomberka absolvoval skúšku v CSKA Moskva. Dobré výkony v Poľsku by mohli tímu českého trénera Pavla Hapala pootvoriť dvere do popredných európskych klubov. Mladí Slováci si v základnej A-skupine zmerajú sily s domácimi Poliakmi, obhajcami prvenstva Švédmi aj Angličanmi.

 

"Každý skupinový súper je silný, kvalitný. Na Euro sa musíme pripraviť aj v hlave. Sme mužstvo, tím, partia, kolektív a budeme sa všetci spolu biť za Slovensko. Na trávniku necháme všetko," uzavrel Adam Zreľák. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies