Zreľák opäť útočníkom - v drese tímu SR do 21 rokov

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 13:23 • 2 min
Zreľák opäť útočníkom - v drese tímu SR do 21 rokov

BRATISLAVA - Futbalista ŠK Slovan Bratislava Adam Zreľák bude v drese slovenskej reprezentácie do 21 rokov nastupovať na úplne inej pozícii ako v klube, a to na obľúbenom poste útočníka.

slovakia

left justify in out

Český tréner tímu SR "21" Pavel Hapal s ním ráta jednoznačne do ofenzívy, a to nielen v utorkovom domácom dueli v Myjave proti Turecku v 8. skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2017 tejto vekovej kategórie do Poľska. "Adam Zreľák je pre mňa čistokrvný útočník a my ho v reprezentácii potrebujeme predovšetkým v ofenzíve. Keď prišiel na zraz, povedal mi, že sa veľmi teší na svoju pozíciu. Verím, že bude správne vyhedovaný, nie však premotivovaný," citoval portál fortunaliga.sk slová Pavla Hapala na adresu jednej z najväčších opôr slovenskej "dvadsaťjednotky".

 

Zreľák v jarnej časti nastupoval v Slovane Bratislava aj na ľavom kraji obrany, odohral tam tri z piatich duelov. Zvyšné dva bol v stredovej formácii, tak to určil cyperský lodivod "belasých" Nikodimos Papavasiliou. Hráč, ktorý začal s futbalom v obci Ľubotín v okrese Stará Ľubovňa a už ako žiaka základnej školy si ho vyhliadli v Lipanoch, neskôr pôsobil aj v MFK Ružomberok, mal vždy povesť zakončovateľa. V uplynulej sezóne 2014/2015 strelil v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži 10 gólov (Ružomberok 6, Slovan 4), aj pre spomenutý "presun" do defenzívy má 21-ročný Zreľák (nar. 5. mája 1994) v tomto ročníku Fortuna ligy na konte iba tri presné zásahy: ten dosiaľ posledný dal 24. októbra 2015 vo víťaznom domácom dueli proti FC DAC 1904 Dunajská Streda (1:0).

 

"Verím, že čuch na góly som nestratil a pomôžem reprezentácii aj v tomto smere. V národnom tíme sa mi vždy strelecky darilo. Hoci mám v klube momentálne iné povinnosti, rešpektujem to. Veľmi sa však teším, že opäť budem môcť nastúpiť v útoku," skonštatoval kapitán tímu SR "21" Adam Zreľák a s úsmevom doplnil: "Možno budem mať teraz výhodu, keďže už viem, ako sa obrancovia správajú. Budem sa snažiť využiť to."

 

Slovenská reprezentácia do 21 rokov má kvalifikáciu výborne rozohranú. Mužstvo trénera Pavla Hapala vedie 8. skupinu o skóre pred Holandskom, ktoré však odohralo o jeden zápas viac. Utorňajší myjavský zápas proti Turecku môže mladým Slovákom pootvoriť dvere na európsky šampionát. "Máme všetko vo vlastných rukách. Turecko je kvalitný súper, v kádri má viacero šikovných futbalistov. Ako tím hrajú nepríjemne. My sa však musíme sústrediť na seba. Ak nadviažeme na výborné výkony, aké sme predviedli predovšetkým v dueloch s Holandskom, môžeme uspieť. Hráme doma. Veríme, že nás prídu ľudia podporiť a tento dôležitý zápas zvládneme," dodal Adam Zreľák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies