Zreľák o českej lige: Je to iná úroveň ako na Slovensku

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 15:06 • 2 min
Zreľák o českej lige: Je to iná úroveň ako na Slovensku

Praha - Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Adam Zreľák sa minulý víkend po únavovej zlomenine opäť zapojil do súťažného zápasu. V drese jeho FK Jablonec nastúpil na premiérových 25 minút v českej lige v súboji proti Bohemiansu 1905 (0:0).

slovakia

left justify in out

Bývalý hráč Ružomberka a Slovana Bratislava je kapitánom výberu trénera Pavla Hapala, ktorý si vybojoval postup na letné ME v Poľsku. Zreľák má za SR 21 na konte 10 gólov v 12 zápasoch. V A-tíme SR už zaznamenal dva štarty, jeden proti Gibraltaru a jeden proti Gruzínsku, v ktorom aj skóroval. V rozhovore pre idnes.cz 22-ročný útočník uviedol, že česká najvyššia súťaž má o čosi väčšiu kvalitu ako slovenská a sám túži odstať sa do formy pred šampionátom v Poľsku.

 

"Pred zranením som bol dva roky stále v základnej zostave SR 21, v poslednej dobe kapitán. Teraz sa chystáme na ME do Poľska. Myslím si, že keď začnem hrať v Jablonci a dostanem sa zasa do formy, tak by som mal určite za slovenskú 21-ku hrať. Už sa teším na zrazy, koncom marca máme prvé sústredenie a budeme hrať práve proti Česku. Takže sa teším, že si zahrám proti spoluhráčovi z Jablonca Michalovi Trávnikovi," povedal Zreľák.

 

O jeho služby bol pred zranením dokonca záujem v anglickej Premier League: "Bolo to tak, ale padlo to a už to neriešim. Bol to napríklad Leicester ešte predtým ako sa stal majstrom, potom Stoke City či West Ham a dva či tri ďalšie kluby. Niečo boli len špekulácie, niečo sa potvrdilo. Potom to všetko zhatilo zranenie."

 

Na otázku čo hovorí na českú ligu, Zreľák odvetil: "Čo sa týka zápasov aj tréningov, je to trošku iná úroveň než na Slovensku. Je tu určite o niečo viac kvality. Som rád, že som v Jablonci a v českej lige. Dúfam, že budem hrať stabilne a moje ďalšie štarty prinesú aj góly, aby Jablonec vyhrával."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies