Zrejme posledné Gerrardovo Merseyside derby bez gólov

NETKY.SK • 8 Február 2015, 11:11 • 2 min
Zrejme posledné Gerrardovo Merseyside derby bez gólov

LIVERPOOL - Kapitán futbalistov FC Liverpool Steven Gerrard odohral pravdepodobne posledné Merseyside derby proti Evertonu.

slovakia

left justify in out

V Goodison Parku sa v sobotu zrodila bezgólová remíza, Slovák Martin Škrtel odohral za The Reds celý zápas. Ani jeden z tímov sa v tabuľke Premier League neposunul. "Karamelky" zostali dvanáste, "červení" naďalej figurujú na siedmej priečke. 

 

Pokiaľ sa tieto dva kluby nestretnú v jarnej časti vyraďovacej fázy Európskej ligy, posledné liverpoolske derby odohral dlhoročný kapitán LFC Steven Gerrard. Tridsaťštyriročný anglický stredopoliar totiž po skončení aktuálneho ročníka zamieri do zámorskej Major League Soccer do Los Angeles Galaxy. Po desiatich minútach hry bol Gerrard blízko ku skórovaniu, brankár Evertonu Joel Robles však jeho strelu vytesnil nad brvno. "Stevie G" sa o prekonanie Roblesa pokúšal opäť v 53. min, no jeho akrobatický pokus domáci hráči tečovali nad bránku. 

 

"Loptu som zasiahol dobre, bola by to pekná rozlúčka s Goodisonom. Keď všetko zvážim, remíza je dnes férová. Bude mi chýbať atmosféra Merseyside derby. Snáď k nemu ešte príde aspoň v Európskej lige," povedal Steven Gerrard. Pochválil mladíka v zostave "The Reds" Jordona Ibeho. Devätnásťročný anglický krídelník sa v základnej jedenástke kormidelníka Brendana Rodgersa objavil len druhýkrát v kariére, no šance sa nezľakol a bol najaktívnejším ťahúňom ofenzívy Liverpoolu. "Iba v piatok sa dozvedel, že nastúpi. Predviedol famózny výkon, bol mužom zápasu," nešetril chválou skúsenejší spoluhráč. 

 

FC Liverpool už po 16 minútach hry prišiel o zraneného brazílskeho záložníka Lucasa Leivu. Na trávniku ho nahradil Walesan Joe Allen. "Musíme to vyšetriť. Má mierny problém s priťahovačom," uviedol 42-ročný severoírsky tréner Brendan Rodgers, ktorý v sobotu odkoučoval jubilejné sté ligové stretnutie na lavičke "The Reds". 

 

Kapitán Evertonu Phil Jagielka bol spokojný, že si jeho mužstvo v Merseyside derby udržalo čisté konto: "Ani jeden z gólmanov sa príliš nenarobil, 0:0 je spravodlivý výsledok. V defenzívne sme súperovi nenechali príliš priestoru, od toho sa môžeme odraziť." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies