Zrejme miltianti al-Káidy znovu zaútočili na juhovýchode Jemenu, o život prišlo najmenej 12 ľudí

NETKY.SK • 12 Jún 2017, 11:13 • 2 min
Zrejme miltianti al-Káidy znovu zaútočili na juhovýchode Jemenu, o život prišlo najmenej 12 ľudí

SANÁ - Predpokladaní militanti teroristickej siete al-Káida zaútočili dnes na juhovýchode Jemenu na vojenský tábor, pričom najmenej desať z nich zahynulo. O život prišli aj dvaja vojaci.

slovakia

left justify in out

K útoku došlo v okolí mesta Badda v provincii Hadramaut. Militanti najprv pred táborom odpálili dve autá naložené výbušninami a potom použili strelné zbrane.

 

"Naši vojaci zmarili útok a zaistili bezpečnosť tábora. Tých (militantov), ktorí ušli na neďaleké farmy, prenasledujeme," povedal nemenovaný predstaviteľ armády.

 

Al-Káida využila roky trvajúci chaos v Jemene na to, aby si v tejto krajine vybudovala jednu zo svojich najaktívnejších odnoží. V posledných rokoch ju však vytlačila z niektorých oblastí armáda a spojenecká koalícia pod vedením Saudskej Arábie, ktorá v prebiehajúcej občianskej vojne v Jemene podporuje prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího. Ten bojuje proti šiitským povstalcom podporovaným Iránom.

 

Militanti al-Káidy sa následne stiahli do hôr a púštnych oblastí, ale pravidelne útočia na vojakov a vládne zariadenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies