Žreb LM: Leicester City v spoločnosti najlepších tímov Európy

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 19:20 • 2 min
Žreb LM: Leicester City v spoločnosti najlepších tímov Európy

NYON – Sobotňajší finálový zápas Ligy majstrov ukončil ďalšiu sezónu, ale už sú známe koše na vyžrebovanie ďalšej edície najprestížnejšej súťaže sveta.

slovakia

left justify in out

Víťazom uplynulého ročníka Ligy majstrov sa stal Real Madrida znamená to, že zverenci Zinedina Zidana budú v koši č.1 s ďalšími víťazmi siedmych najväčších európskych líg.

Nový formát súťaže znamená pre víťaza Premier League Leicester City obrovskú výhodu, keďže bude spolu s najlepšími tímami Európy v jednom koši. Podľa starého formátu by sa ocitli až vo štvrtom koši, keďže v európskych pohároch toho za sebou veľa nemajú.

Tím Claudia Ranieriho bude v jednom koši s Barcelonou, Bayernom Mníchov, Juventusom, Benficou Lisabon, PSG, CSKA Moskvou a Realom Madrid.

 

img

Arsenal, ktorý býval zvyčajne v koši č.1, bude nasadený do koša č.2 a Tottenham bude takmer určite až v koši č.3. Manchester City sa ocitne tiež v koši č.2, avšak musia vyhrať kvalifikačný dvojzápas na začiatku budúcej sezóny Ligy majstrov.

V závislosti od výsledkov kvalifikačných zápasov, by sa v koši č.4 mohli objaviť také tímy ako AS Rím, Monaco, Fenerbahce, Gladbach alebo PSV Eindhoven.
 

Kôš č.1 (potvrdené)

Real Madrid (víťaz LM)
Barcelona
Leicester City
Bayern Mníchov
Juventus
Benfica
PSG
CSKA Moskva
 

Kôš č.2 (predbežne)

Atlético Madrid
Borussia Dortmund
Arsenal
Manchester City*
Sevilla
FC Porto*
Neapol
Bayer Leverkusen
 

Kôš č.3 (predbežne)

FC Bazilej
Šachťor Doneck**
Tottenham
Olympiakos
Dynamo Kyjev
Lyon
Villarreal*
Ajax**

* Účastník záverečného kvalifikačného kola
** Účastník tretieho kvalifikačného kola



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies