Zrážky v juhovýchodnom Bangladéši počas volieb si vyžiadali jednu obeť, desiatky zranených

NETKY.SK • 30 December 2015, 18:51 • 2 min
Zrážky v juhovýchodnom Bangladéši počas volieb si vyžiadali jednu obeť, desiatky zranených

DHÁKA - Najmenej jedna osoba zomrela a desiatky ďalších dnes utrpeli zranenia v juhovýchodnom Bangladéši pri potýčkach medzi podporovateľmi znepriatelených politických strán uchádzajúcich sa o priazeň voličov v komunálnych voľbách.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na políciu a členov volebnej komisie.

 

Na predmestí prístavného mesta Čattagrám, 300 kilometrov od metropoly Dháka, na seba pri spore o kontrolu nad volebnou miestnosťou zaútočili prívrženci dvoch súperiacich kandidátov, čo vyústilo do smrti jedného človeka. Pri potýčkach v iných okresoch utrpelo zranenia najmenej 80 ľudí. Volebná komisia musela v dôsledku nepokojov pozastaviť hlasovanie v najmenej 25 z 3500 hlasovacích miestností.

 

Voľby v 234 samosprávnych obvodoch mali podľa volebnej komisie uspokojivú účasť, aj keď presné čísla zatiaľ nezverejnili. O stoličky starostov sa uchádzalo takmer 900 kandidátov, z ktorých väčšina patrí buď do vládnej strany premiérky Hasíny Vadžídovej, alebo opozičnej Bangladéšskej národnej strany.

Na poriadok počas hlasovania dohliada 100.000 nasadených príslušníkov bezpečnostných zložiek.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies