Zrážky na Slovensku by mali ustupovať, očakáva sa aj pokles vodných hladín

NETKY.SK • 18 Máj 2023, 13:00 • 2 min
Zrážky na Slovensku by mali ustupovať, očakáva sa aj pokles vodných hladín

BRATISLAVA - Vzhľadom na očakávaný vývoj počasia by mali zrážky na území Slovenska postupne ustávať. Meteorológovia zároveň očakávajú upokojenie hydrologickej situácie a postupný pokles vodných hladín na väčšine tokov. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

"Od stredajšieho (17. 5.) rána sme na viac než troch desiatkach vodomerných staníc naprieč povodiami zaznamenali výrazné vzostupy vodných hladín na tokoch, aj s dosiahnutím prvého a druhého, výnimočne až tretieho stupňa povodňovej aktivity," uviedol SHMÚ. Dodal, že väčšina hladín je však už v poklese.

 

Najviac zrážok je aktuálne nad stredom a východom Slovenska. "V priebehu nočných a ranných hodín spadlo najviac zrážok najmä v povodí Ipľa a v povodiach na krajnom východe Slovenska - lokálne v intervale od desiatich do 15 milimetrov. Ich intenzita však bola oproti včerajšku menšia. Na ostatnom území úhrny zrážok za posledných 12 hodín nepresiahli päť milimetrov," dodal SHMÚ. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona