Zrážku vlakov vo Švajčiarsku zavinil zrejme rušňovodič, ktorý prehliadol červenú

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 14:53 • 2 min
Zrážku vlakov vo Švajčiarsku zavinil zrejme rušňovodič, ktorý prehliadol červenú

LAUSANNE - Pondelňajšiu čelnú zrážku dvoch vlakov vo švajčiarskom kantóne Vaud zavinil podľa prvých poznatkov vyšetrovateľov 24-ročný rušňovodič jednej zo súprav, ktorý zrejme prehliadol červenú. Oznámila to dnes prokuratúra v Lausanne.

slovakia

left justify in out

Práve tento rušňovodič je jedinou obeťou nešťastia, pri ktorom aktualizovaných oficiálnych informácií neutrpelo zranenia 35, ale iba 25 pasažierov. Druhý rušňovodič sa zachránil skokom z lokomotívy po tom, čo zatiahol brzdu. Informovali o tom internetové vydanie švajčiarskeho denníka Blick a tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu kantonálnej polície Christopha Sauterela. V nemocnici zostávajú ešte tri zranené osoby, vrátane jedného dieťaťa, nikto z nich však nie je v ohrození života.

K nehode došlo večer pri obci Granges-prés-Marnand, ležiacej okolo 50 kilometrov juhozápadne od Bernu. V regionálnych vlakoch bolo 40 ľudí, jeden z nich mieril do Lausanne, druhý do Payerne. Šéf švajčiarskych železníc Andreas Meyer vyslovil sústrasť pozostalým obete, ospravedlnil sa všetkým zraneným a naznačil nutnosť investovať do modernizácie bezpečnostného systému na inkriminovanom úseku trate.

K nehode došlo len necelý týždeň po vlakovom nešťastí v španielskej Galícii, kde zahynulo 79 ľudí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies