Zrážku auta a vlaku v Podvysokej vyšetrujú ako prečin všeobecného ohrozenia

NETKY.SK • 11 Január 2019, 16:37 • 2 min
Zrážku auta a vlaku v Podvysokej vyšetrujú ako prečin všeobecného ohrozenia

PODVYSOKÁ – Policajti začali v súvislosti s dopravnou nehodou na ceste druhej triedy v Podvysokej (okres Čadca), pri ktorej sa vo štvrtok (10. 1.) zrazilo nákladné auto s osobným vlakom, vyšetrovanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví.

slovakia

left justify in out

O tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) SR v Žiline Radko Moravčík. "Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania zistili, že 55-ročný vodič z Českej republiky viedol nákladné motorové vozidlo Renault s návesom v smere z Makova do Čadce. Z doposiaľ presne nezistených príčin pri prejazde železničným priecestím, ktoré je chránené svetelnou a zvukovou signalizáciou, narazil do prechádzajúceho osobného vlaku, ktorý viedol 20-ročný rušňovodič," uviedol krajský policajný hovorca.

 

Pri zrážke osobného vlaku a kamióna sa zranilo sedem ľudí

 

Doplnil, že následkom nárazu došlo k vykoľajeniu vlaku a ohrozeniu minimálne 65 prepravovaných osôb. "Pri dopravnej nehode utrpelo sedem osôb predbežne ľahké zranenia. Alkohol u vodiča a rušňovodiča vykonanými dychovými skúškami nezistili. Policajti vodičovi nákladného vozidla zadržali vodičský preukaz. Hmotnú škodu predbežne vyčíslili na 235.000 eur," dodal Moravčík.

 

"Cesta bola z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá. Policajti cestnú premávku riadili a usmerňovali po náhradných trasách," uzavrel krajský policajný hovorca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies