Zrážka vlaku s kamiónom si vyžiadala desiatky zranených v Kalifornii

NETKY.SK • 25 Február 2015, 08:50 • 2 min
Zrážka vlaku s kamiónom si vyžiadala desiatky zranených v Kalifornii

LOS ANGELES - Najmenej 51 zranených si v utorok vyžiadala zrážka regionálneho vlaku s kamiónom v meste Oxnard na juhu Kalifornie, pri ktorej sa niekoľko vozňov s cestujúcimi vykoľajilo a prevrátilo na bok.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia predstaviteľa miestnej záchrannej služby ošetrili 23 ľudí priamo na mieste, ďalších 28 však museli hospitalizovať a viacerí z nich utrpeli poranenia vážneho rozsahu. Hovorkyňa zdravotného strediska v meste Ventura potvrdila prijatie troch cestujúcich v kritickom a šiestich v stabilizovanom stave. Železničná súprava zložená z poschodových osobných vozňov, ktorá smerovala do Los Angeles, vrazila do ťahača s návesom stojaceho na trati v rýchlosti takmer 130 kilometrov za hodinu, hoci strojvodca kolíziu predvídal a použil záchrannú brzdu. Hovorca miestnych hasičov informoval, že vodič kamióna zareagoval útekom, po prejdení niekoľkých kilometrov pešo ho však zadržali. Mesto Oxnard sa nachádza približne 90 kilometrov severozápadne od centra Los Angeles.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies