AKTUALIZÁCIA: Zrážka vlaku s autom! Na mieste zasahovali aj hasiči

NETKY.SK • 30 Máj 2022, 10:54 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Zrážka vlaku s autom! Na mieste zasahovali aj hasiči

VANIŠKOVCE – K zrážke osobného vlaku s motorovým vozidlom došlo v pondelok ráno na železničnom priecestí v obci Vaniškovce v okrese Bardejov.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 14:05 (30. 5. 2022)

 

Podľa záchranárov, ktorí muža ošetrili a previezli do nemocnice, utrpel otras mozgu a otvorenú ranu na hlave. Priecestie vo Vaniškovciach nemalo signalizačné zariadenie. Polícia informovala, že 43-ročný vodič z okresu Bardejov viedol nákladné motorové vozidlo značky Citroën Jumper, pričom nerešpektoval zvislé dopravné značenie Stoj, daj prednosť v jazde!

 

„Vozidlom aj napriek tomu, že už bolo vidieť prichádzajúci vlak, vošiel do jeho jazdnej dráhy, čím došlo k ich vzájomnému stretu a dopravnej nehode,“ uviedol krajský policajný hovorca Daniel Džobanik. Dychová skúška na alkohol u rušňovodiča a vodiča auta bola negatívna, hmotné škody predbežne vyčíslili na zhruba 17 000 eur.

 

img

 

Osobný vlak smeroval z Bardejova do Prešova. Cestujúci neutrpeli zranenia a po nehode ich do Raslavíc odviezol náhradný autobus. „Pre tri osobné vlaky smerujúce z Bardejova do Prešova a späť bola v úseku Bardejov – Raslavice objednaná náhradná autobusová doprava. Vlaková doprava bola v tomto úseku obnovená o 9.52 h bez obmedzení,“ konštatoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

 

 

Pôvodná správa:

 

Jedna osoba pri dopravnej nehode utrpela zranenia a bola v opatere rýchlej zdravotnej pomoci. Informovalo o tom operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Prešove. Dopravná nehoda vlaku a dodávkového auta sa stala na nechránenom železničnom priecestí, uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove Miroslava Knišová.

 

img

 

Nehoda bola hlásená krátko po 6:30 h, na mieste zasahovali štyria príslušníci z hasičskej stanice Raslavice s jedným kusom techniky. „V čase nehody sa v motorovom vozidle viezli tri osoby, ktoré sa po príchode hasičov na miesto udalosti nachádzali už mimo havarovaného vozidla. V dôsledku dopravnej nehody došlo k zraneniu jednej osoby – vodiča motorového vozidla,“ konštatovala hovorkyňa.

 

img

 

Zasahujúci hasiči zabezpečili vozidlo proti vzniku požiaru, pohybu a úniku prevádzkových kvapalín, skontrolovali zdravotný stav cestujúcich vo vlaku a asistovali záchrannej zdravotnej službe pri naložení zraneného do sanitného vozidla. Osobný vlak smeroval z Bardejova do Prešova.

 

Možno vás zaujme: Dopravná nehoda pri Fekišovciach si vyžiadala tri obete



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona