Zrážka vlakov v Nemecku: V Mannheime narazil nákladný vlak do vlaku Eurocity, hlásia 45 zranených!

NETKY.SK • 2 August 2014, 08:16 • 2 min
Zrážka vlakov v Nemecku: V Mannheime narazil nákladný vlak do vlaku Eurocity, hlásia 45 zranených!

MANNHEIM - Päť ťažko zranených a štyridsať ľahšie zranených si vyžiadala piatková nehoda vlaku Erocity v nemeckom meste Mannheim. Dva vozne sa prevrátili po zrážke s nákladným vlakom na hlavnej železničnej stanici. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Nákladný vlak patriaci súkromnému podnikateľovi bol na ceste z Grazu do mesta Saarbrücken. Z doposiaľ neznámych príčin na mannheimskej železničnej stanici vybočil zo svojho koľajiska na stranu a narazil do vlaku Eurocity.       

 

Železničnú stanicu okamžite uzavreli a na miesto prišlo množstvo záchranných jednotiek. Vlak Eurocity, v ktorom bolo dovedna zhruba 250 pasažierov, bol podľa vyjadrení železníc na ceste s Duisburgu do maďarského Sopronu. V dvoch prevrátených vozňoch sa nachádzalo zhruba 110 pasažierov. Náraz nespôsobil na vozňoch väčšie materiálne škody. Vykoľajil sa aj rušeň a dva prvé vagóny nákladného vlaku.
      

Zrážka bola podľa agentúry DPA, ktorá sa odvolal na zdroje hasičov, šetrná z toho dôvodu, že vlaky sa na spomenutom úseku pohybujú veľmi pomaly. V dôsledku nehody musia cestujúcu na danom úseku dnes rátať s meškaním.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona