Zrážka vlakov v Grécku si vyžiadala najmenej 32 obetí; cestovali najmä študenti

NETKY.SK • 1 Marec 2023, 08:29 • 2 min
Zrážka vlakov v Grécku si vyžiadala najmenej 32 obetí; cestovali najmä študenti

Atény - Na najmenej 32 stúpol v stredu počet obetí zrážky dvoch vlakov blízko mesta Larisa na severe Grécka, uviedli tamojšie úrady.

slovakia

left justify in out

Zranenia utrpelo najmenej 85 ďalších osôb. Miestny hasičský zbor prostredníctvom svojho hovorcu potvrdil, že sa vykoľajilo niekoľko vozňov po zrážke nákladného a osobného vlaku, približne na polceste medzi Aténami a Solúnom. K nehode došlo v utorok krátko pred polnocou. Záchranné práce s cieľom vyslobodiť uviaznutých cestujúcich pokračovali aj v stredu ráno. Z 85 zranených museli 53 hospitalizovať. Príčina havárie nebola bezprostredne známa; miestne médiá označili nešťastie za najhoršiu vlakovú nehodu v dejinách Grécka. Osobný vlak bol na ceste z metropoly Atény do druhého najväčšieho mesta Solún na severe krajiny; nákladný vlak išiel opačným smerom. Na miesto prišlo približne 150 hasičov a 40 sanitiek, spresnili grécke pohotovostné služby. Na odstránenie trosiek nasadili aj žeriavy. "Nikdy som doposiaľ nič takéto nevidel. Je to tragické. Aj päť hodín po nehode stále nachádzame ďalšie telá," citovala AFP jedného z vyčerpaných záchranárov. Podľa gréckej verejnoprávnej televíznej stanice ERT začal jeden z vozňov vlaku po zrážke horieť a vo vnútri zostalo zakliesnených niekoľko ľudí. Podľa starostu neďalekého mesta Tempi Jorgosa Manolisa bolo vo vlaku množstvo študentov, ktorí sa vracali do Solúna po predĺženom prázdninovom víkende. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies