Zrážka s vlakmi stála život dvoch ľudí

NETKY.SK • 19 Január 2015, 16:25 • 2 min
Zrážka s vlakmi stála život dvoch ľudí

BRATISLAVA - Minulý týždeň bol tragický pre dvoch ľudí, ktorí neprežili zrážku s vlakom. Na trati Bratislava Rača – Svätý Jur vstúpil na koľajisko 53-ročný Bratislavčan, ktorý utrpel devastačné zranenia nezlučiteľné so životom.

slovakia

left justify in out

"Predpokladáme, že išlo o samovraždu, prípad vyšetruje polícia," priblížila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.
     

Zrážku s osobným vlakom, ktorá sa stala na trati Považská Bystrica – Púchov na zabezpečenom priecestí, neprežil 24-ročný vodič Škody Octavia.
     

Na trati Humenné – Kamenica nad Cirochou osobný vlak zachytil a ťažko zranil muža, ktorý sa neoprávnene pohyboval na priecestí.
     

Podľa Pavlikovej uplynulý týždeň došlo na trati medzi Šaľou a Galantou z dôvodu poškodeného trakčného vedenia, rušňa a dvoch vozňov k meškaniam viacerých vlakov. "Vlaky mali na danom úseku obmedzenú rýchlosť a museli jazdiť po jednej traťovej koľaji, pokým sa porucha neodstránila. Príčinou udalosti bolo prepálenie nosného lana trakčného vedenia kunou," vysvetlila hovorkyňa ŽSR.
     

Ako ďalej pokračovala, na železničných tratiach a staniciach sa stalo minulý týždeň šesť krádeží. V Seredi ukradli zlodeji 14 prepojok, v Križovanoch nad Dudváhom 24 kusov medených prepojok, na trati medzi Dubnicou nad Váhom a Ilavou zase 40 metrov kábla. "Takéto udalosti vážne ohrozujú bezpečnosť železničnej dopravy, keďže znefunkčňujú zabezpečovacie zariadenia," upozornila Pavliková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona