Zrážka piatich áut zo Senca do Bratislavy: Doprava na diaľnici D1 je obmedzená

NETKY.SK • 31 Júl 2014, 10:17 • 2 min
Zrážka piatich áut zo Senca do Bratislavy: Doprava na diaľnici D1 je obmedzená

BRATISLAVA - Na diaľnici D1, v smere zo Senca do Bratislavy, sa dnes ráno o 8.00 h stala vážna dopravná nehoda. Havarovalo tu nákladné auto a následne viacero osobných vozidiel. Na mieste museli pre požiar kamióna zasahovať hasiči, diaľnicu uzavreli.

slovakia

left justify in out

"Z dôvodu odstraňovania následkov dopravnej nehody bolo nevyhnutné pristúpiť u uzavretiu diaľnice D1 v smere do Bratislavy, v smere von z Bratislavy je prejazdný jeden jazdný pruh. Vodičom odporúčame, aby na prejazd z Bratislavy využili Starú Seneckú cestu a v smere do Bratislavy cestu cez Pezinok alebo cez Senec. Predpokladáme, že diaľnica D1 bude sprejazdnená o hodinu," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.
      

Príčinou nehody je pravdepodobne šmyk, ktorý dostal 33-ročný vodič kamióna s poľskou značkou v pravom jazdnom pruhu. "Dostal šmyk, skrížil sa mu náves a narazil do osobného motorového vozidla, v tom čase idúceho v strednom pruhu. Náves narazil do stredových zvodidiel, kde sa prevrátil. Kabína kamióna sa po náraze vznietila. Následkom nárazu sa posunuli stredové zvodidlá asi o meter do protismernej časti diaľnice, kde došlo k stretu piatich osobných motorových vozidiel," priblížila Kurucová.


Nehoda si vyžiadala zranenie 29-ročnej vodičky jedného z osobných vozidiel, ďalšie osoby podľa Kurucovej neutrpeli zranenie. "Výška škody sa práve vyčísľuje. Vykonanou dychovou skúškou bolo požitie alkoholických nápojov u vodičov - účastníkov nehody vylúčené. Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania," zhrnula policajná hovorkyňa.


Na diaľnici tak dnes uviazli mnohí vodiči, ktorí ráno cestovali do hlavného mesta. Podľa jednej z vodičiek stáli na mieste v kolóne asi hodinu, okolo 9.15 h sa prvý raz pohli. "Ľudia si robili na diaľnici piknik," skonštatovala pre TASR.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona