Zrazil sa vlak so smetiarskym autom: Nasledovala obrovská explózia!

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 10:16 • 2 min
Zrazil sa vlak so smetiarskym autom: Nasledovala obrovská explózia!

WHITE MARSH - Príčinou vykoľajenia 15 vozňov nákladného vlaku v americkom štáte Maryland bola zrážka so smetiarskym autom, informovala v noci nadnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Explózia po utorkovej havárii spôsobila zrútenie okolitých budov, no otrasy pocítili aj ľudia v domoch vzdialených až pol kilometra od miesta nešťastia v priemyselnej zóne pri meste Baltimore. Vlak prevážal neznáme chemikálie, uviedla DPA, s odvolaním sa na noviny Baltimore Sun.

Šéf okresných hasičov John J. Hohman povedal, že dva z vykoľajených vozňov sa prevrátili. Okolitú oblasť hasiči evakuovali. Presná príčina explózie sa vyšetruje. Po výbuchu vznikol hustý mrak dymu, ktorý bolo vidieť do vzdialenosti niekoľkých kilometrov.

Vodiča smetiarskeho auta, do ktorého vlak narazil, previezli do nemocnice s vážnymi zraneniami. Bol však stabilizovaný, oznámil predstaviteľ baltimorského okresu Kevin Kamenetz. Iné osoby zranenia neutrpeli.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies