Zranený vojak z Afganistanu je už vo vlasti v starostlivosti lekárov

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 17:07 • 2 min
Zranený vojak z Afganistanu je už vo vlasti v starostlivosti lekárov

PRAHA - Príslušníka českého armádneho kontingentu medzinárodných síl ISAF, desiatnika J. M., ktorý v nedeľu 13. júla utrpel zranenia pri útoku na českú patrolu v afganskej provincii Parván, previezol dnes armádny špeciál do vlasti.

slovakia

left justify in out

Vojaka v stabilizovanom stave, ktorý nie je v priamom ohrození života, hospitalizovali v Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe-Střešoviciach.

      

Armádny Airbus s 36-ročným zraneným vojakom, ktorý je príslušníkom 2. strážnej jednotky zodpovedajúcej za bezpečnosť leteckej základne Bagrám, pristál na vojenskom letisku v pražskej štvrti Kbely v skorých popoludňajších hodinách. Odtiaľ viedla pacientova cesta na palube vrtuľníka do spomínaného nemocničného zariadenia.
     

O zdravotnom stave desiatnika, ktorý podľa pôvodných informácií utrpel ťažké zranenia, početné zranenia kostí a mäkkého tkaniva, nebudú poskytované s ohľadom na rodinu žiadne detailnejšie informácie, uviedol Jan Šulc z tlačovej služby českého generálneho štábu.
     

Iba o niekoľko dní skôr, 8. júla, sa českí vojaci stali v Afganistane terčom brutálneho útoku, pri ktorom štyria zahynuli na mieste a piaty po viacerých operáciách v americkej poľnej nemocnici v Afganistane a prevoze do ČR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona