Zranený Sapara o ukončení kariéry: Človeka všeličo napadne

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 12:41 • 2 min
Zranený Sapara o ukončení kariéry: Človeka všeličo napadne

BRATISLAVA - Slovenský futbalista a hráč MFK Ružomberok Marek Sapara si musí po pondelkovej operácii kolena v Prahe od zelených trávnikov dlhší čas nútene odddýchnuť.

slovakia

left justify in out

"Bolo tam toho veľa. Mal som poškodený postranný väz, odlomený meniskus a čo je najdôležitejšie, úplne roztrhané krížne väzy, takže bola potrebná plastika. Čo sa týka prognózy, je to minimálne pol roka, aj keď lekári ma upozorňovali, že to asi bude trvať aj trošku dlhšie. Zariadiť sa môžeme podľa toho, ako bude prebiehať rehabilitácia a to rozhodne, aká bude doba liečenia," ozrejmil v rozhovore pre oficiálnu internetovú stránku ružomberského klubu 32-ročný špílmacher spod Čebraťa (nar. 31. júla 1982), ktorý po zimnom príchode z tureckého Osmanlisporu na hosťovanie do konca ročníka 2014/2015 výrazne prispel k zlepšeniu výkonov i posunu mužstva v tabuľke Fortuna ligy. "Ruža" je na jar bez prehry, v šiestich vystúpeniach si pripísala vo veľkej miere aj Saparovou zásluhou 14 bodov za štyri víťazstvá a dve remízy. Po jesennom predposlednom 11. mieste sa zverenci trénera Ivana Galáda prepracovali v najvyššej slovenskej súťaži už na 6. priečku.

 

"V Osmanlispore majú pochopiteľne informácie o mojom zdravotnom stave. Vedia, že som bol na operácii. Teraz momentálne nie je čo riešiť. Musíme chvíľu počkať, ako sa bude koleno hojiť, ako sa to bude všetko vyvíjať. Zavoláme si po skončení tejto sezóny, keď už možno bude vidieť nejaký pokrok v liečbe. Potom budeme riešiť moju situáciu," skonštatoval ďalej účastník majstrovstiev sveta 2010 v JAR, ktorý v najcennejšom drese dosiaľ odohral 38 zápasov a strelil 5 gólov.

 

K spomenutému hosťovaniu kreatívneho stredopoliara do klubu slovenskej Fortuna ligy prišlo aj preto, že Sapara sa potreboval rozohrať po zranení kolena, ktoré sa mu však teraz obnovilo. V médiách sa objavili aj nepríjemné úvahy o prípadnom konci hráčskej kariéry rodáka z Ďurďošíka. "Samozrejme, že človeka všeličo napadne. V lete mám tridsaťtri rokov, budem to mať veľmi ťažké. Je to to isté koleno a po dvoch rokoch ďalšia ťažká operácia. Musím počkať, ako sa bude vyvíjať situácia a ako bude pokračovať liečba. Viac budem môcť povedať po polroku," poznamenal Sapara.

 

Ten napriek zraneniu už vo štvrtok zavítal na tréning ružomberských spoluhráčov, aby ich aktívnou účasťou podporil pred sobotňajším ligovým duelom proti Dunajskej Strede. "Je lepšie byť pri chalanoch, pri futbalovej rodine. Človeku to pomáha a predovšetkým hlave, že nie som sám. Sú tu chalani, s ktorými som veľa prežil. Vždy je lepšie byť v kolektíve, ako byť sám zavretý v nemocnici, alebo sa liečiť doma," dodal Marek Sapara, ktorý ako kapitán priviedol Ružomberok v sezóne 2005/2006 k zisku double.

 

Ako je známe, Sapara sa zranil v sobotňajšom dueli 24. kola Fortuna ligy v Zlatých Moravciach. Indispozíciu si privodil v jednom zo súbojov v strede ihriska a krátko pred koncom prvého polčasu ho vyniesli na nosidlách. Odchovanec košického futbalu si v doterajšej kariére obliekal dresy Košíc, Ružomberka, nórskeho Rosenborgu Trondheim a tureckých klubov Ankaragücü, Trabzonspor, Gaziantepspor, Ankaraspor a Osmanlispor, ktorého je stále kmeňovým hráčom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona