Zranený Rosický možno nestihne ME 2016

NETKY.SK • 4 Február 2016, 16:38 • 2 min
Zranený Rosický možno nestihne ME 2016

LONDÝN - Kapitán českej futbalovej reprezentácie Tomáš Rosický má trhlinu v stehennom svale.

slovakia

left justify in out

Vážnejšiu povahu jeho zdravotnej indispozície odhalilo podrobné vyšetrenie. Zatiaľ nie je isté, či 35-ročný stredopoliar stihne záver tejto sezóny najvyššej anglickej súťaže alebo letné majstrovstvá Európy vo Francúzsku. Informoval o tom britský bulvárny denník The Sun, Rosického londýnsky zamestnávateľ Arsenal správu dosiaľ nepotvrdil.


Liečba takéhoto zranenia podľa serveru iDnes.cz zvyčajne vyžaduje šesťtýždňový pokoj, záleží však na rozsahu. Bývalý záložník nemeckej Borussie Dortmund a pražskej Sparty by sa v prípade naplnenia optimistickejšej diagnózy - bežné natrhnutie - mohol na ihrisko vrátiť počas apríla. V horšom prípade môže na maródke stráviť aj mesiace. Rosický sa pritom do zápasového diania v drese Arsenalu vrátil iba v sobotu po tom, ako ho z akcie na osem mesiacov vyradilo dlhodobé zranenie kolena.


Do domáceho úspešného šestnásťfinálového stretnutia Anglického pohára s Burnley (2:1) naskočil v 71. min, no už po pár minútach ho pichlo vo svale. "Nikto z nás tomu nerozumie. Cez polčasovú prestávku som ho nechal rozhýbať sa. Pozoroval som ho, robil to poctivo. Potom som ho poslal do hry a zranil sa po štyroch minútach. Videl som, že nebehal optimálne, nohu zdvíhal nízko," citoval francúzskeho trénera "kanonierov" Arséna Wengera iDnes.cz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies