Zranený Agüero nepomôže Argentíne v osemfinále proti Švajčiarsku

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 09:45 • 2 min
Zranený Agüero nepomôže Argentíne v osemfinále proti Švajčiarsku

BELO HORIZONTE - Futbalový útočník Sergio Agüero nepomôže Argentíne v osemfinálovom súboji MS proti Švajčiarsku. Dôvodom je zranenie zadného stehenného svalu, ktoré utrpel v stredajšom zápase s Nigériou. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Argentínske médiá už vo štvrtok informovali, že Agüero pre zranenie na svetovom šampionáte v Brazílii dohral, vedenie výpravy ale túto správu nepotvrdilo. Podľa lekára juhoamerického tímu Daniela Martineza podstupuje útočník Manchestru City liečbu a jeho zdravotný stav budú posudzovať zo dňa na deň. Doktor označil jeho zranenie ako prvostupňové natiahnutie zadného stehenného svalu na ľavej nohe. "Sergio nie je k dispozícii na najbližší zápas. Uvidíme, ako sa bude zranenie u neho ďalej vyvíjať," povedal Martinez.

 

Argentína vyhrala s troma triumfami F-skupinu a suverénne postúpila do osemfinále. Tam sa 1. júla stretne v Sao Paule so Švajčiarskom. Agüero sa zranil v prvom polčase stredajšieho zápasu proti Nigérii, ktorý vyhrali dvojnásobní majstri sveta 3:2. Kanonier "Citizens" mal byť jednou z najjagavejších hviezd finálového turnaja. Patrí do tzv. argentínskeho ofenzívneho kvarteta "Fab Four" spolu s Lionelom Messim, Gonzalom Higuainom a Angelom Di Mariom. V dueli so Švajčiarskom by ho mohol nahradiť jeden z dua Ezequiel Lavezzi - Rodrigo Palacio. "Máme útočníkov, ktorí môžu hrať podobným ale aj odlišným štýlom," uviedol Sabella.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona