Zraneniam podľahol útočník, ktorý nožom a horľavinou zaútočil na cestujúcich vo vlaku

NETKY.SK • 14 August 2016, 14:54 • 2 min
Zraneniam podľahol útočník, ktorý nožom a horľavinou zaútočil na cestujúcich vo vlaku

BERN - Zraneniam dnes podľahol 27-ročný útočník, ktorý nožom a horľavinou zaútočil v sobotu popoludní na cestujúcich vo vlaku vo Švajčiarsku. Informovala o tom polícia švajčiarskeho kantónu Sankt Gallen. Polícia už skôr oznámila, že dnes ráno zomrela aj 34-ročná, kriticky zranená žena.

slovakia

left justify in out

Traja ďalší ľudia sa nachádzajú v kritickom stave; celkovo bolo zranených sedem osôb.


Hovorca polície Hans-Peter Krüsi uviedol dnes pre tlačovú agentúru AP, že úrady nemohli vypočuť 27-ročného podozrivého, Švajčiara zo susedného kantónu, pre jeho zdravotný stav.


Krüsi povedal, že polícia zatiaľ nenašla žiadne náznaky, že muž mal kontakty s extrémistickými skupinami.
Incident sa odohral v blízkosti železničnej stanice mesta Salez na severovýchode Švajčiarska pri hraniciach s Lichtenštajnskom. Páchateľ najprv vo vagóne vlaku vylial a podpálil neznámu horľavinu. Následne začal útočiť na ľudí nožom.


Medzi zranenými, ktorí utrpeli bodné zranenia, popáleniny alebo sa nadýchali dymu, je aj šesťročné dieťa a dvaja tínedžeri vo veku 17 rokov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona