Zranenému poľskému turistovi pomáhali záchranári z exponovaného terénu

NETKY.SK • 16 Jún 2018, 12:19 • 2 min
Zranenému poľskému turistovi pomáhali záchranári z exponovaného terénu

VYSOKÉ TATRY - V podvečerných hodinách požiadal v piatok (15.6.) záchranárov Horskej záchrannej služby (HZS) prostredníctvom tiesňovej linky 112 o pomoc poľský turista, ktorý uviedol, že sa nachádza na turistickom chodníku pod Bystrou lávkou a nedokáže samostatne zostúpiť.

slovakia

left justify in out

Na pomoc mu odišlo osem horských záchranárov a súčasne požiadali o súčinnosť aj posádku leteckých záchranárov, ktorí však boli na inej záchrannej akcii. Bystrú lávku z Mlynickej doliny dosiahli obidve zložky takmer súčasne.

 

Postihnutý 38-ročný Poliak bol lokalizovaný zo vzduchu mimo turistického chodníka v strmom exponovanom teréne. Záchranári ho na mieste ošetrili a na nosidlách za pomoci lanovej techniky ho dostali z ťažkého terénu. Potom ho letecky transportovali do popradskej nemocnice na ďalšie vyšetrenia.

 

Informáciu zverejnila na svojej webstránke HZS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies