Zranenému chlapcovi v Západných Tatrách pomáhali leteckí záchranári

NETKY.SK • 2 August 2018, 19:35 • 2 min
Zranenému chlapcovi v Západných Tatrách pomáhali leteckí záchranári

ZUBEREC – Leteckí záchranári pomáhali vo štvrtok pod vrchom Baníkov v Západných Tatrách 14-ročnému Poliakovi, ktorý sa pošmykol na turistickom chodníku a padal dole strmým svahom približne 100 metrov.

slovakia

left justify in out

Chlapec utrpel zlomeninu hornej končatiny, poranenie dolnej končatiny a tržnú ranu na hlave. „Po neodkladnom vzlete zo svojej základne v Poprade, smerovala posádka leteckých záchranárov na miesto udalosti. Lekárka bola k zranenému z paluby vysadená palubným navijakom. Chlapec bol pri vedomí, so záchranármi komunikoval,“ informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

 

Po evakuácii z terénu bol počas medzipristátia preložený na palubu vrtuľníka a posádka mu doplnila potrebnú liečbu. Chlapca v stabilizovanom stave previezli leteckí záchranári do Liptovskej nemocnice s poliklinikou Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona