Zraneného turistu našli s pomocou Facebooku

NETKY.SK • 8 Január 2015, 13:37 • 2 min
Zraneného turistu našli s pomocou Facebooku

LOS ANGELES - Američana Ryana Pritcharda, ktorý sa zranil počas turistiky v kalifornskej prírodnej rezervácii Putah Creek State Wildlife Area, našli s pomocou sociálnej siete Facebook.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťjedenročný Pritchard sa počas výletu so synmi pošmykol a spadol zo 45-metrového útesu, pričom pristál v korune stromu. Keďže 18-ročný Devon sa už v tom čase nachádzal v aute, Pritchardov 11-ročný syn Jake zliezol po útese a z otcovho telefónu zavolal záchranárov. Hovor sa však prerušil skôr, ako Jake stihol uviesť polohu. Ďalšie pokusy obnoviť hovor zlyhali.

 

Po Pritchardovi následne začalo pátrať oddelenie šerifa v okrese Solano. "Naši dispečeri prijali informáciu a začali pracovať na zistení polohy subjektu," uviedol hovorca šerifa Daryl Snedeker. Určiť polohu zraneného muža sa však nepodarilo ani po lokalizácii mobilného telefónu, ktorý ich nasmeroval k telekomunikačnej veži vzdialenej 30 kilometrov od miesta, kde Pritchard so synom v skutočnosti boli. Nato dispečerke v zácviku Breanne Martinez napadlo použiť sociálne siete. S pomocou služby Google sa jej podarilo nájsť Pritchardov profil na službe LinkedIn, odkiaľ sa dostala na jeho profil na Facebooku, kde objavila mužovu fotku so synmi s výhľadom na jazero Berryessa. "Dnes sme na turistike po trase Blue Ridge," uvádzal komentár pod fotografiou. 

 

Na základe tejto informácie sa záchranárom podarilo Pritcharda nájsť a previezť ho do nemocnice. Ako televízii CBS uviedla jeho rodina, muž utrpel niekoľko zlomenín a má poranenie hlavy. "Som skutočne ohromený. Som veľmi hrdý, že prevzali iniciatívu a vyriešili problém," povedal o svojich podriadených šerif Thomas Ferrara.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona