Zraneného Ráca v nominácii na Arosa Challenge nahradí Šťastný

NETKY.SK • 17 December 2014, 13:20 • 2 min
Zraneného Ráca v nominácii na Arosa Challenge nahradí Šťastný

BRATISLAVA - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek musel pred blížiacim sa turnajom Arosa Challenge 2014 urobiť v zostave tretiu zmenu.

slovakia

left justify in out

Po tom, ako mu z nominácie vypadli pre zranenie Štefan Ružička a Ján Sýkora, nepocestuje pre zdravotné problémy do Švajčiarska ani Roman Rác.
     

Ako informoval oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), útočník Olomouca má zapálenú šľachu na ľavej nohe. Tréneri na jeho miesto povolali Andreja Šťastného z bratislavského Slovana, ktorý v nominácii pôvodne figuroval ako náhradník.
     

"Po debute na Nemeckom pohári som sa veľmi tešil aj do Švajčiarska. Nič nenasvedčovalo tomu, že by som turnaj vynechal. Lenže v deň zrazu mi ráno opuchla noha a bolela ma. Napokon to dopadlo tak, že som si nemohol obuť ani len korčule a reprezentačná akcia sa pre mňa skončila skôr, ako sa začala. Veľmi ma to mrzí," povedal pre hockeyslovakia.sk Rác, ktorý doteraz odohral za reprezentáciu tri zápasy s bilanciou jeden gól.
     

Prvým súperom Slovákov na turnaji bude výber Bieloruska, s ktorým si zmerajú sily v piatok 19. decembra o 16.15 h. Nasledujúci deň vyzvú Vůjtekovi zverenci vo finále alebo v boji o 3. miesto buď Švajčiarsko alebo Nórsko. 

     

Nominácia SR na Arosa Challenge 2014:      

brankári - Július Hudáček (Örebro/Švéd.), Marek Čiliak (Kometa Brno/ČR)      

obrancovia - Peter Čerešňák (HC Vítkovice/ČR), Marek Ďaloga (Sparta Praha/ČR), Dominik Graňák (Linköping/Švéd.), Adam Jánošík (HC Košice), Juraj Mikuš (Sparta Praha/ČR), Peter Mikuš (Hradec Králové/ČR), Karol Sloboda (Lada Togliatti/Rus., KHL), Tomáš Starosta, Martin Štajnoch (obaja Slovan Bratislava/KHL)      

útočníci: Lukáš Cingeľ (Sparta Praha/ČR), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Michel Miklík, Marcel Haščák (obaja Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Adam Lapšanský (HC Košice), Patrik Lušňák (Junosť Minsk/Bielorus.), Tomáš Marcinko (HC Pardubice/ČR), Radovan Puliš (HKM Zvolen), Libor Hudáček, Andrej Kudrna, Andrej Šťastný (všetci Slovan Bratislava/KHL), Radoslav Tybor (HC Pardubice/ČR), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna/Fín.)      

náhradníci:      

brankár: Branislava Konrád (Dukla Trenčín)      

obrancovia: Oldřich Kotvan (HC Zlín), Lukáš Kozák (Dukla Trenčín)      

útočníci: Milan Kytnár (Banská Bystrica), Michael Vandas (HC Vítkovice/ČR)     

Program turnaja:      

piatok 19. decembra: SR - Bielorusko (16.15 h)      

sobota 20. decembra: SR - Švajčiarsko/Nórsko (16.15/20.15)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona