Zraneného poľského jaskyniara vytiahli na povrch

NETKY.SK • 16 August 2014, 10:55 • 2 min
Zraneného poľského jaskyniara vytiahli na povrch

Viedeň - Poľského jaskyniara, ktorý si pri páde v jaskyni v rakúskom Salzbursku spôsobil ťažké zranenia, vytiahli v noci na dnes po dvoch dňoch na povrch a previezli vrtuľníkom do nemocnice.

slovakia

left justify in out

Z hĺbky vyše 250 metrov vyťahovali 27-ročného Mareka G. postupne po niekoľkých fázach. Na jednom mieste museli rozšíriť šachtu, aby cez ňu mohli prejsť nosidlá so zraneným.
      

Hovorca nemocnice v Salzburgu pre agentúru APA povedal, že celkový stav pacienta je dobrý a nemuseli ho operovať. Mal zlomeniny panvy a rebier na ľavej strane tela, ako aj početné pomliaždeniny a podliatiny. Pri páde v noci na štvrtok utrpel tiež ľahší otras mozgu.
      

Na vyslobodení Poliaka pracovalo vyše 70 záchranárov z Rakúska i susedného Nemecka. Mnohí z nich sa už v júni podieľali aj na náročnej 11-dňovej záchrannej akcii v neďalekej jaskyni Riesending na nemeckej strane hranice, v ktorej v hĺbke 1000 metrov uviazol so zraneniami nemecký jaskyniar Johann Westhauser.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies