Žralok zabil ženu pri východnom pobreží Austrálie

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 11:24 • 2 min
Žralok zabil ženu pri východnom pobreží Austrálie

SYDNEY - Žralok dnes zabil ženu, ktorá ráno plávala so skupinou ľudí pri obľúbenej pláži na východnom pobreží Austrálie. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na políciu.

slovakia

left justify in out

Na Christine Armstrongovú (63) zaútočil žralok, keď sa snažila preplávať 600 metrovú vzdialenosť medzi prístavným mólom a Zafírovou plážou, ktorá sa nachádza pri dedine Tathra, 340 kilometrov južne od Sydney, v austrálskom štáte Nový Južný Wales.

 

Trasu od prístavného móla k pláži a naspäť prekonávajú každé leto stovky plavcov na obľúbenom športovom podujatí. Obeť plávala v skupine miestnych obyvateľov, ktorí sa schádzajú každé ráno, aby preplávali spomínanú trasu.

 

Armstrongovej rodina uviedla vo vyhlásení, že do mora pri pláži si chodievala zaplávať 14 rokov a bola trénerkou miestneho klubu dobrovoľných plavčíkov. "Plávanie jej prinieslo mnoho radosti a mnoho priateľov," uvádzalo sa vo vyhlásení. "Bude veľmi chýbať všetkým, čo ju milovali - hlavne Robovi, ktorý bol jej manželom 44 rokov." Polícia oznámila, že po pozostatkoch ženy pátra vrtuľník a čln. Nie sú známe žiadne podrobnosti, aký druh žraloka útočil.

 

Hoci sa žraloky vyskytujú pri pobreží Austrálie bežne, krajina zaznamenala za posledné desaťročia priemerne menej než dva smrteľné útoky ročne. Takéto útoky sú však čoraz častejšie. Pri východnom a západnom pobreží Austrálie boli vlani v novembri žralokmi usmrtení dvaja muži, a to priebehu jediného týždňa. Išlo o jediné smrteľné prípady za rok 2013.

 

Polícia našla v stredu pozostatky 38-ročného muža, ktorého nezvestnosť bola nahlásená minulý týždeň, keď sa potápal južne od mesta Perth na západnom pobreží Austrálie. Polícia uviedla, že na pozostatkoch objavila stopy po uhryznutiach žraloka, ale nie je jasné, či bol dohryzený pred smrťou, alebo po nej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies