Žralok smrteľne zranil surfera v austrálskej destinácii Byron Bay

NETKY.SK • 9 September 2014, 07:29 • 2 min
Žralok smrteľne zranil surfera v austrálskej destinácii Byron Bay

SYDNEY - Pravdepodobne žralok dnes smrteľne zranil človeka v obľúbenej turistickej destinácii Byron Bay na východnom pobreží Austrálie. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Záchranárom na tiesňovej linke oznámili, že z vody na pláži na Clarkes Beach vytiahli muža-štyridsiatnika, ktorý mal veľmi vážne zranenie spôsobené zrejme uhryznutím žraloka. Privolaný lekár sa muža snažil zachrániť, ale napokon ho vyhlásil za mŕtveho. 

 

Polícia následne vydala vyhlásenie, v ktorom uviedla, že muža uhryzol do pravej nohy pravdepodobne žralok. Pred incidentom sa pohyboval v plytkej vode v blízkosti brehu. Čo robil muž vo vode, zatiaľ nie je známe. Podľa rozhlasovej stanice ABC išlo o osamoteného surfera. Byron Bay je vyhľadávané miesto na surfovanie v blízkosti mysu Byron, najvýchodnejšieho výbežku  austrálskej pevniny, ležiaceho 800 kilometrov severne od Sydney. 
      

Tento incident je prvým útokom žraloka na človeka v Austrálii od 3. apríla. Pri pobreží Austrálie, kde sú žraloky bežné, dochádza v priemere k maximálne dvom takýmto útokom ročne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies