Žralok modrý ktorého nechtiac odchytili v Japonsku po necelých troch dňoch v zajatí uhynul

NETKY.SK • 8 Január 2016, 11:25 • 2 min
Žralok modrý ktorého nechtiac odchytili v Japonsku po necelých troch dňoch v zajatí uhynul

TOKIO - Žralok modrý dlhý 3,5 metra, ktorého nechtiac odchytili do siete na juhozápade Japonska, dnes ráno po necelých troch dňoch v zajatí v akváriu uhynul. Okinawské akvárium Čuraumi uviedlo, že príčinu jeho uhynutiu vyšetrujú.

slovakia

left justify in out

Udržať žraloka modrého (Carcharodon carcharias) v zajatí je mimoriadne zložité, pretože musí sústavne plávať, aby sa okysličoval a uchoval si telesnú teplotu, vysvetľuje agentúra AP.

 

Predstaviteľ ázijskej odnože organizácie Ľudia za etické zaobchádzanie so zvieratami (PETA), jej viceprezident pre medzinárodné kampane Jason Baker, kritizoval držanie žraloka v zajatí ako "kruté a zlé". "Príčina úmrtia je jasná: zajatie. Ten žralok nemusel takto zomrieť," povedal.

 

Výskumný pracovník akvária Keiči Sato zdôraznil, že akvárium dodržiava japonské i medzinárodné zákony, a verí, že svojou činnosťou prispieva ku vzdelávaniu a vede. "Mnohí návštevníci nás žiadali, aby sme vystavili žraloka modrého. Zajatý jedinec bol relatívne malý samec a zdalo sa, že v akváriu prospieva. Plával s niekoľkými ďalšími žralokmi, ale zrazu zoslabol a klesol na dno nádrže. Snahy poskytnúť mu kyslík v osobitnej špeciálnej nádrži neuspeli. Odkedy bol odchytený, odmietal akúkoľvek potravu."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona