Zotrvanie Grécka v eurozóne podľa Dombrovskisa záleží od jeho správania

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 15:25 • 2 min
Zotrvanie Grécka v eurozóne podľa Dombrovskisa záleží od jeho správania

BRUSEL - Grécky odchod z eurozóny "nie je vylúčený", ak vláda z Atén nepredstaví "vierohodný reformný balík". Uviedol dnes podpredseda Európskej komisie (EK) pre euro a sociálny dialóg Valdis Dombrovskis len niekoľko hodín pred začatím mimoriadneho summitu eurozóny v Bruseli.

slovakia

left justify in out

Začiatok rokovaní najvyšších lídrov 19 členských krajín eurozóny sa posunul na 18.30 h. Prítomní premiéri a prezidenti sa majú zaoberať šancami na zotrvanie Grécka v spoločnej menovej únii. "Ak nebude obnovená dôvera a pokiaľ nebude predložený žiadny dôveryhodný program reforiem, odchod z eurozóny nemôže byť vylúčený," povedal Dombrovskis po príchode na zasadnutie ministrov financií eurozóny, ktoré predchádza večernému eurosummitu.

 

Dnes doobeda, v rámci vystúpenia na pôde Európskeho parlamentu v Štrasburgu, predseda EK Jean-Claude Juncker povedal, že chce zabrániť odchodu Grécka z eurozóny a že "je čas vrátiť sa k rokovaciemu stolu".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona