Zoštátnená Hypo Real vyplatila za rok 2009 na odmenách 25 mil. eur

NETKY.SK • 20 September 2010, 07:09 • 2 min
Zoštátnená Hypo Real vyplatila za rok 2009 na odmenách 25 mil. eur

Zoštátnená Hypo Real vyplatila za rok 2009 na odmenách 25 mil. eur

slovakia

left justify in out

img

Nemecká banka Hypo Real Estate (HRE), ktorej vláda poskytla záruky za vyše 100 miliárd eur a najnovšie dostane ďalších 40 miliárd eur, vyplatila na odmenách svojim zamestnancom v roku 2009 približne 25 miliónov eur. Napísal to nemecký týždenník Der Spiegel.
      "Je to pravda, celkový objem odmien dosiahol 25 miliónov eur. To je však zlomok z balíka odmien, ktoré vyplácala spoločnosť pred nástupom krízy," povedal hovorca HRE v reakcii na článok. Podľa neho dostalo odmeny asi 1400 zamestnancov, ktorí sa podieľali na reštrukturalizácii spoločnosti a vzdali sa nároku na ďalšie bonusy.
      Nemecký fond na záchranu problematických bánk Soffin začiatkom septembra potvrdil, že Hypo Real dostane od vlády úverové záruky za ďalších 40 miliárd eur, čím sa celkový objem záruk zvýši na 142 miliárd eur. HRE je najväčšou nemeckou obeťou krízy. Potom, ako sa banka dostala v dôsledku svetovej finančnej krízy do problémov a hrozil jej bankrot, ju nemecká vláda minulý rok zoštátnila.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies