Zosuvom narušený úsek železnice v Sasku čiastočne sprejazdnili

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 18:37 • 2 min
Zosuvom narušený úsek železnice v Sasku čiastočne sprejazdnili

SCHMILKA - Železničnú dopravu na trati medzi Ústí nad Labem a Drážďanami, ktorú museli dočasne prerušiť v dôsledku zosuvu svahu v nemeckej spolkovej krajine Sasko, dnes popoludní čiastočne obnovili.

slovakia

left justify in out

Diaľkové rýchliky, ako aj nákladné vlaky - na trati využívanej pre spojenie Berlína s Prahou, Bratislavou, Budapešťou či Viedňou - zatiaľ premávajú len po jednej koľaji, informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hovorkyňu Nemeckých železníc (DB). Najviac zostáva postihnutá lokálna železničná doprava.


Prerušenie železničnej dopravy spôsobil zosuv sutiny, do ktorej v pondelok večer nabehol nákladný vlak. Udalosť pri nemeckej pohraničnej obci Schmilka si nevyžiadala nijaké zranenia, rušeň uvedeného vlaku sa však vykoľajil a uvoľnenie trasy si vyžadovalo veľké pracovné nasadenie. Pozdĺž uzavretého úseku železnice dočasne premávali autobusy.


Na sprejazdnení druhej z koľají sa naďalej pracuje, uviedla hovorkyňa. Tieto práce potrvajú minimálne do večera, možno až do nočných hodín.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies