Zosuv pôdy zasiahol osadu v pakistanskom Karáči, zabil 13 ľudí

NETKY.SK • 13 Október 2015, 09:37 • 2 min
Zosuv pôdy zasiahol osadu v pakistanskom Karáči, zabil 13 ľudí

KARÁČÍ - Obydlia chudobných obyvateľov pakistanského mesta Karáči zasiahol dnes ráno miestneho času zosuv pôdy, ktorý po sebe zanechal 13 mŕtvych a nešpecifikovaný počet zranených, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie tamojšej polície.

slovakia

left justify in out

Masa bahna a kameňov sa zosunula na tri núdzové príbytky v osade pod jedným z pahorkov v metropole juhopakistanskej provincie Sindh, informovala polícia, podľa ktorej sú medzi mŕtvymi a zranenými aj deti.

 

Pakistanská štátna televízia uviedla, že premiér Naváz Šaríf vyjadril zármutok nad udalosťou a vydal pokyn pre štátne orgány, aby rodinám obetí poskytli pomoc.

 

Karáči ležiace na pobreží Arabského mora je najväčším mestom Pakistanu a mnohí chudobní robotníci, ktorí v ňom pracujú, bývajú v slumoch a chatrčiach blízko miestnych pahorkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies