Zosuv pôdy zasiahol mesto - nezvestných je 27 ľudí, explodoval plynovod

NETKY.SK • 20 December 2015, 15:24 • 2 min
Zosuv pôdy zasiahol mesto - nezvestných je 27 ľudí, explodoval plynovod

PEKING - Zosuv pôdy v juhočínskom meste Šen-čen v provincii Kuang-tung dnes pochoval 22 budov v tamojšom priemyselnom parku Liou-si a nezvestných je 27 ľudí - 21 mužov a šesť žien. Pôda pokryla pri zosuve 20.000 štvorcových metrov. Informovali o tom tlačové agentúry Reuters a AP s odvolaním sa na čínske úrady a štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Explodoval aj neďaleký úsek veľkého čínskeho plynovodu, ktorý vedie zo západu krajiny na východ. Uviedla to oficiálna Čínska centrálna televízia (CCTV).

 

Okolo 1500 záchranárov prehľadávalo sutiny a hľadalo ľudí, ktorí prežili. Z trosiek zachránili štyroch ľudí, pričom traja z nich utrpeli ľahké zranenia.

 

Zosuv pôdy zasiahol dnes dopoludnia priemyselný park Liou-si na severozápade mesta. Zosuv pochoval 22 továrenských budov, ktoré patrili celkovo 15 spoločnostiam.

 

Záchranári evakuovali z miesta do 10.00 h SEČ vyše 900 ľudí.

 

Čínska tlačová agentúra Sinchua predtým informovala, že nezvestných je najmenej 41 ľudí, zachránených bolo sedem osôb a jedna utrpela menej závažné zranenia.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies